Internaţional

Planul Japoniei de a trimite pe Lună o persoană înainte de 2030

Japonia intenționează să fie prima țară după SUA și doar a doua din lume care trimite un om pe Lună. Planul are ca obiectiv aselenizarea astronauților japonezi, cel mai târziu, în a doua jumătate a anilor 2020, transmite sursa.

„Spaţiul nu este doar o frontieră care oferă speranţe şi visuri oamenilor, dar oferă şi o fundaţie esenţială societăţii economice în care trăim în ceea ce priveşte securitatea noastră economică”, a declarat prim-ministrul japonez, Fumio Kishida, cu prilejul unei reuniuni în scopul finalizării planului.

Potrivit unei prime variante a programului, Japonia intenţionează să trimită primul non-american pe Lună ca parte din programul Artemis, o iniţiativă condusă de Statele Unite şi care îşi propune revenirea astronauţilor pe Lună, scrie Agerpres.

Planul menţionează şi aspiraţiile Japoniei de a lansa o sondă de explorare a planetei Marte în 2024, precum şi de a găsi modalităţi pentru generarea electricităţii solare în spaţiu.

China, în cursă cu SUA și Japonia pentru a trimite astronauți pe Lună și pentru explorarea planetei Marte

Statul învecinat China intenţionează, de asemenea, să devină o putere importantă în domeniul spaţial până în 2030 şi doreşte la rândul său să trimită astronauţi pe Lună, sporind perspectivele unei curse spaţiale asiatice.

În mai, China a devenit a doua ţară din lume care a plasat un rover pe suprafaţa planetei Marte, la doi ani după ce a reuşit să aselenizeze prima sondă pe faţa nevăzută a Lunii.

Anunţul Japoniei privind obiectivele sale de explorare spaţială vine la o săptămână după ce miliardarul japonez Yusaku Maezawa a revenit pe Terra la capătul unui sejur de 12 zile petrecut la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale, devenind primul turist spaţial care călătoreşte pe ISS după mai bine de un deceniu.

În luna martie a acestui an, Maezawa anunța că era în căutarea a încă opt persoane care să i se alăture pentru o călătorie pe Lună la bordul unei nave spațiale a SpaceX, compania fondată de Elon Musk. El a spus că va plăti pentru întreaga călătorie, astfel încât cei care vin la bord vor zbura gratuit.

În doar câteva luni de zile, mai mult de un milion de persoane se înscriseseră deja pentru călătoria în jurul Lunii, programată pentru anul 2023.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button