Internaţional

JO Beijing: Organizatorii evenimentului prezintă elementele ceremoniilor de premiere

Organizatorii Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing au prezentat elementele ceremoniilor de premiere, iar intenția organizatorilor a fost ca viitorii medaliați să se simtă pe podium în al nouălea cer. Din acest motiv, culoarea decorului este inspirată din albastrul cerului, „Blue Sky”.

Imaginea de ansamblu este simplă și generoasă. Corpul podiumului, realizat din materiale reciclabile și ecologice, este modular, pentru a putea fi mutat și asamblat rapid, de la evenimente individuale la cele pe echipe. Miezul este în formă de fagure, iar suprafața este moale și antiderapantă la temperaturi scăzute, pentru a îndeplini cerințele de la ceremoniile pe gheață și zăpadă.

Mesele și tăvile pe care vor sta medaliile sunt și ele în ton cu podiumul. Tava, în tonuri de albastru și alb, are o formă care seamănă cu o carte deschisă, și, de asemenea, este realizată din materiale ecologice, iar suprafața este căptușită cu un material cu silicon, anti-alunecare pentru a preveni în mod eficient alunecarea medaliilor și cadourilor.

Mascota Dwen Dwen nu lipsește din arsenalul ceremoniilor și este completată de o coroană țesută din pin, bambus și prune, formând un cadou personalizat exclusivist pentru medaliat. Pinul, bambusul și prunul, cunoscuți drept „Trei Prieteni ai Frigului”, simbolizează tenacitatea, vitalitatea viguroasă și exprimă laude, respect și urări de bine medaliatului. Forma este realizată din bumbac auriu umplut, moale și cald, și de asemenea, ușor de ținut în mână.

Florile vin să întregească un concept frugal și sustenabil al Jocurilor Olimpice, buchetele vor fi tricotate manual pentru ceremonia de premiere de la Jocurile de la Beijing 2022. Buchetul de cașmir nu doar că păstrează forma buchetului real, dar implementează și conceptul de sustenabilitate. Implica caldura si armonie. Poate fi păstrat pentru totdeauna și poate deveni „floarea olimpică veșnică”.

Trandafiri, trandafiri chinezești, lăcrămioare, hortensii, dafini și măslini în buchetele medaliaților Beijing 2022.

Buchetele pentru Jocurile Olimpice de iarnă includ șase tipuri de flori printre care trandafir, trandafir chinezesc, lăcrămioare, hortensie, dafin și măslin, care simbolizează prietenia, tenacitatea, fericirea, unitatea, victoria și pacea. Albastrul panglicii este din paleta de culori a Jocurilor Beijing 2022, care evidențiază elementele sporturilor pe gheață și zăpadă.

Vestimentația celor care vor participa la ceremoniile de premiere este de asemenea simbolică, existând trei seturi de îmbrăcăminte cu trei teme: „Zăpadă și nor norocos”, „Peisaj mare” și „Zăpadă zburătoare în dinastia Tang”.

Designul pentru cele „Zăpadă și nor norocos” se bazează pe două simboluri tradiționale chinezești de bun augur, „Zăpada” și „Nori”. Culorile sunt albastru deschis și roșu lumina soarelui, combinându-se cu gulerele drepte tradiționale chinezești și jachete cu îmbrăcăminte modernă. Tehnica „Picturi de peisaj auriu-albastru-verde” din pictura tradițională chineză este transformată în formă de broderie. Rochia arată farmecul chinezesc cu tehnici moderne și simple. Acesta va fi afișat în toate locurile de competiție ale evenimentelor de zăpadă în timpul Jocurilor.

Designul „Marele peisaj” este inspirat dintr-o pictură chineză faimoasă „O mie de mile de munți și râuri”, folosind tehnicile de exprimare a peisajelor din pictura chineză, care combină imaginile tradiționale chinezești de peisaj cu umbrele munților din grafica de bază a Jocurilor Beijing 2022. Acesta îmbină clasicul și modernul. Peisajul albastru și alb pe îmbrăcăminte realizează un aspect vizual simplu, elegant, proaspăt și neted. Acesta va fi afișat în toate locurile de competiție ale evenimentelor de gheață din timpul Jocurilor.

Designul seriei „Zăpadă zburătoare în dinastia Tang” este inspirat de țesăturile tradiționale chinezești ale dinastiei Tang, cu modele rafinate de flori și modele de fulgi de zăpadă, combinate cu modelele luminoase din grafica de bază a Jocurilor Beijing 2022. Este bogat în spiritul dinastiei Han și Tang. De asemenea, arată spiritul „Timpului”, adică deschiderea inimii pentru a primi toate țările din lume pentru a participa la eveniment. Vor fi folosite în spectacolele din Piața Medaliilor în timpul Jocurilor.

Cele trei serii de costume sunt împărțite în costume de escortă și costume de purtător de tavă, care se disting prin albastru și, respectiv, roșu. Fiecare set de îmbrăcăminte include jachete, pălării, mănuși, cizme antiderapante, lenjerie termică cu autoîncălzire și alte seturi.

Elementele ceremoniilor de premiere sunt în ton cu medaliile strălucitoare, pentru a răsplăti performanțele remarcabile ale viitorilor medaliați, aducând pe de-o parte un omagiu spiritului lor de luptă, iar pe de alta arătând farmecul unic al culturii chineze.

Sursa

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button