Politică

Judecătorul Oleg Melniciuc și-a cumpărat apartament în România din motive de securitate: „Aici ne sperie că o să vină rușii”

Magistratul Judecătoriei Chișinău, sediul Râșcani, Oleg Melniciuc, care este suspendat din funcție din cauza dosarului penal de îmbogățire ilicită în care a fost condamnat de prima instanță la 7 ani de închisoare cu executare, a primit anul trecut mai multe donații valoroase și a reușit să facă achiziții imobiliare de peste o sută de mii de euro, potrivit ultimei declarații de avere pe care a depus-o la Autoritatea Națională de Integritate, scrie sursa.

Judecătorul a primit o donație de 50 de mii de euro de la mama sa. De asemenea, a primit ca donație un teren intravilan de 5 ari, evaluat la peste 300 de mii de lei și un alt bun imobil care ar valora aproape 73 de mii de lei.

Oleg Melniciuc a declarat pentru TV8 că bunurile imobile care i-au fost donate nu sunt dintre cele vizate în dosarul penal privind îmbogățirea ilicită. Amintim că procurorii l-au învinuit pe Melniciuc că ar fi obținut mai multe imobile pe care le-a înscris oficial pe numele mamei sale pensionare.

„Imobilele sunt dobândite cu foarte mulți ani în urmă. Mama era într-o situație de sănătate precară, pentru că ulterior a decedat. Pe lumea cealaltă nu-ți mai trebuiesc și a hotărât să le doneze”, a precizat judecătorul.

Melniciuc a indicat în declarația de avere și un apartament de 64 de metri pătrați, cumpărat anul trecut cu 99 de mii de euro, dar și un alt bun imobil de 11 metri pătrați, achiziționat cu aproape 16 mii de euro.

Judecătorul ne-a dezvăluit că apartamentul se află în România,  în orașul Voluntari, o suburbie a Bucureștiului și susține că a fost cerința mamei sale, atunci când i-a donat banii, să-i investească într-un imobil peste Prut.

#magistrat #apartament #România

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button