Război în Ucraina

Kadîrov, nemulțumit de Putin și de armata rusă după eșecul din Ucraina

Ramzan Kadîrov, liderul Ceceniei și aliat al președintelui Vladimir Putin, a făcut un gest neașteptat și a criticat comanda armatei ruse, după ce aceasta a fost luată prin surprindere de contraofensiva trupelor ucrainene.

Într-un mesaj audio postat duminică pe canalul său de pe Telegram, Ramzan Kadîrov spune că Kremlinul s-ar putea confrunta cu consecințe grave din cauza pierderii teritoriului ocupat în Ucraina și administrat deja de Moscova, despre care rușii au declarat în mod repetat că plănuiesc să-l păstreze „pentru totdeauna”, transmite sursa cu referire la digi24.ro.

Liderul cecen se abține, totuși, să „lovească” prea tare în Vladimir Putin și spune că este posibil ca acesta să nu fie corect informat despre situația actuală, potrivit The Guardian.

„Dacă astăzi sau mâine nu se vor face schimbări în desfășurarea operațiunii militare speciale, voi fi nevoit să mă duc la conducerea țării pentru a le explica situația de pe teren. Este o situație foarte interesantă. Este uluitor, aș spune”, a spus Kadîrov, un fost rebel devenit aliat al Kremlinului, care conduce Cecenia cu o mână de fier și are sub comandă trupe paramilitare.

Multe unități paramilitare din Cecenia au luat parte, alături de trupele rusești, la invazia din Ucraina. Deși Ramzan Kadîrov este aparent hiper-loial Moscovei, el este una dintre puținele personalități politice ruse ale căror mesaje nu sunt controlate pe deplin de Kremlin.

Toată lumea așteptă cu sufletul la gură reacția lui Putin la retragere. El a ignorat anterior afirmațiile conform cărora a făcut o greșeală teribilă de calcul în februarie, când credea că armata rusă ar putea invada Ucraina în câteva zile.

Într-o apariție recentă, el a spus că Rusia „nu a pierdut nimic” în timpul războiului, dar pierderile majore din ultimele zile ar putea fi explicată mai greu populației ruse. Sâmbătă, în timp ce știrile dezastruoase de pe frontul din Ucraina veneau în valuri, Putin era ocupat cu o inaugurare într-un parc din Moscova, în cadrul festivităților organizate de Ziua Moscovei.

Bloggerii militari l-au criticat dur pentru atitudinea lui.

#Kadîrov #război #Ucraina

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button