InternaţionalPolitică

Kazahstan: Au fost reținuți peste 5.000 de persoane și deschise 125 de anchete preliminare

Situația pare să se fi stabilizat în Kazahstan, după confruntările violente dintre protestatari şi forţele de ordine. Oamenii sunt însă tot fără internet și stau la cozi la magazine și la bănci. Potrivit autorităților kazahe, 26 de „criminali înarmaţi au fost lichidaţi”. Nu se cunoaște numărul exact al morților din rândul protestatarilor. Rusia a trimis trupe în Kazahstan, iar președintele țării i-a mulțumit lui Vladimir Putin.

Ministerul Afacerilor Interne kazah a anunțat că au fost reținute peste 5.100 de persoane care au luat parte la revoltele din mai multe regiuni ale țării.

„Până la acest moment, 5.135 de persoane au fost reținute în Kazahstan”, a transmis duminică biroul de presă al instituției.

Potrivit ministerului, au fost declanșate 125 de anchete preliminare pentru crime, violențe împotriva oficialilor guvernamentali, jaf, huliganism și furturi.

După cum a declarat ministrul interimar de interne al republicii, Yerlan Turgumbayev, canalului de televiziune Khabar 24, în timpul revoltelor, peste 400 de vehicule au fost avariate și distruse, inclusiv 346 de vehicule de poliție. Peste 100 de magazine și bănci au fost jefuite, potrivit sursei citate.

Totodată, autostrăzile au fost deschise circulației, anunță autoritățile.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button