InternaţionalPolitică

Kazahstan: Militarii sunt gata să tragă focuri de armă în orice suspect

În Almatî, Kazahstan situația rămâne tensionată. În tot orașul sunt dislocați militari gata să „lichideze” orice suspect. S-a întâmplat și la morga din oraș, unde oamenii au venit să-și ia rudele decedate.

Reporterul postului de televiziune Rain TV, Vasili Polonski a relatat că a fost martorul acestor evenimente. La morga din Almatî, s-au adunat mai mulți oameni – rude ale celor uciși în timpul dezordinilor. În momentul în care un bărbat a încercat să sară peste gardul instituției, militarii au început să tragă focuri de armă.

Potrivit jurnalistului, bărbatul a fost îngenuncheat și se ruga să nu fie ucis. Iar în momentul în care militarii au observat că sunt filmați au început să tragă și în echipa de jurnaliști. „Au început să tragă în aer și în asfalt. Un glonț a nimerit în asfalt lângă picioare”, a relatat jurnalistul.

De asemenea, Polonski a relatat că situația rămâne tensionată în tot orașul. Deși acțiuni de protest nu se mai organizează, se aud explozii și împușcături. La bancomate se pot extrage doar sume limitate de bani. În oraș se înregistrează o criză alimentară, pentru că majoritatea magazinelor sunt închise. Fie că au fost devastate și jefuite în timpul dezordinilor, fie că proprietarii se tem, deocamdată, să activeze.

Între timp, Tokaev i-a mulțumit, din nou, lui Putin pentru că a trimis militari. Potrivit autorităților kazahe, 26 de „criminali înarmați au fost lichidați”. Nu se cunoaște numărul exact al morților din rândul protestatarilor, iar Rusia continuă să trimită trupe în Kazahstan.

Sursa

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button