Război în Ucraina

Kievul acuză Rusia de noi crime de război. Ucrainenii au găsit sute de cadavre de soldați și de civili în Herson

Kievul acuză Rusia de noi atrocități. Ucrainenii au descoperit sute de crime de război în zonele din Herson abandonate de forțele ruse, a anunțat președintele Volodimir Zelenski. Anchetatorii au găsit cadavre de soldați și de civili, transmite sursa.

Moscova a negat tot timpul că trupele ar viza în mod intenționat civilii, dar de la începutul războiului, în urma trupelor sale au fost găsite gropi comune cu sute de victime, la Bucea, Izium și Mariupol. Între timp, autoritățile ucrainene au restricționat călătoriile în și dinspre Hersonul recucerit acum câteva zile. Oamenii de acolo spun că nu mai au mai nimic, dar sunt fericiți că au scăpat de ruși după opt luni de ocupație, notează Digi24.

Trupele ruse care au ocupat o parte din regiunea Herson, recent recucerită de armata ucraineană, au comis „aceleaşi atrocităţi” ca şi în alte părţi din Ucraina pe care le-au ocupat, a declarat Volodimir Zelenski.

„S-au găsit cadavrele celor ucişi: cele ale unor civili şi ale unor militari. În regiunea Herson, armata rusă a lăsat în urmă aceleaşi atrocităţi ca şi în alte regiuni ale ţării noastre, unde a putut să intre”, a spus Zelenski, care a promis să „găsească şi să aducă în faţa justiţiei fiecare criminal”.

Preşedintele ucrainean a anunţat, de asemenea, că au fost înregistrate 400 de „crime de război” ruse, fără a preciza dacă au vizat doar regiunea Herson.

Forţele ruse au distrus infrastructura critică din oraşul Herson înainte de a-l părăsi, a declarat, de asemenea, preşedintele ucrainean, adăugând că autorităţile locale încep să stabilizeze oraşul, notează Reuters.

Locuitorii au întâmpinat cu bucurie trupele ucrainene în centrul orașului Herson vineri, după ce Rusia a abandonat singură capitala regională pe care o cucerise de la începutul războiului.

#Zelenski #Kiev #Rusia #crime_de_război #cadavre

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button