Necategorizat

Kievul crede că Rusia vrea să pună capăt războiului din Ucraina folosind „scenariul coreean”

Război în Ucraina 17 ore in urma 1767 1 Conducerea rusă încearcă să ofere Ucrainei un „scenariu coreean” pentru finalizarea unei operațiuni militare speciale, care presupune împărțirea țării, statul pierzînd controlul asupra unei părți din teritorii. Despre acest lucru a vorbit Oleksiy Danilov, secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei.

Potrivit acestuia, Moscova are în vedere mai multe opțiuni pentru încheierea conflictului militar din Ucraina, inclusiv stabilirea unei noi „paralele 38” – o linie de demarcație similară cu cea care împarte Coreea în două state. „Acum ni se oferă versiunea coreeană. Așa-numita paralelă 38 condiționată. Aici sînt ucraineni, dar aici ucrainenii nu sînt așa… Știu sigur că una dintre opțiunile pe care ni le pot oferi este paralela 38. ”, a spus Oleksiy Danilov în emisiunea telemaratonului.

Danilov a adăugat că reprezentanții Seulului, care au fost de acord cu un astfel de scenariu în 1953, au regretat ulterior decizia lor. „Ei cred că atunci s-a făcut o mare greșeală, că au făcut concesii. Astăzi au probleme”, a asigurat secretarul Consiliului de Securitate Națională și Apărare al Ucrainei. Potrivit acestuia, acum la întâlnirile cu politicienii europeni, reprezentanții Moscovei ar transmite „mesaje că sînt gata să facă concesii, dar pentru a remedia status quo-ul care există astăzi”.

#Kiev #Ucraina #război

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button