Politică

Kuleba: Apărarea aeriană ucraineană apără şi vecinii din Moldova, România şi Polonia de amenințarea rusă

„Apărarea aeriană ucraineană protejează acum nu numai cerul ucrainean de teroarea aeriană rusă, ci și pe vecinii din Moldova, România și Polonia”. Declarația a fost făcută de ministrul de externe Dmitro Kuleba la o conferință de securitate privind Marea Neagră. În context, oficialul ucrainean a făcut din nou apel la aliați pentru a lua „măsuri extraordinare și îndrăznețe” pentru a furniza sisteme de apărare aeriană care să ajute la apărarea împotriva valurilor de atacuri aeriene rusești care au vizat sistemul energetic în ultimele săptămâni, scrie sursa.

Atacurile rusești cu rachete și drone au lovit infrastructura energetică ucraineană de la jumătatea lunii martie, ceea ce a determinat Kievul să lanseze apeluri tot mai disperate pentru ajutor în materie de apărare aeriană.

„Avem nevoie urgentă de sisteme suplimentare Patriot și de alte sisteme moderne de apărare aeriană, de arme și muniții”, a declarat ministrul de externe Dmitro Kuleba. „Profit de această ocazie pentru a îndemna încă o dată toți partenerii noștri să ia măsuri extraordinare și îndrăznețe”,scrie Reuters.

Apărarea aeriană ucraineană protejează acum nu numai cerul ucrainean de teroarea aeriană rusă, ci și pe vecinii din Moldova, România și Polonia de amenințarea imediată a rachetelor și a dronelor care intră în spațiul lor aerian”, a adăugat el.

Aliații occidentali au fost reticenți în a trimite apărări aeriene suplimentare la Kiev, în timp ce Ucraina are nevoie de 26 de sisteme Patriot pentru a acoperi în întregime teritoriul țării.

Germania s-a angajat să livreze încă un sistem în urma apelurilor venite de la Kiev.

#Ucraina #război #R.Moldova

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button