Politică

La Congresul Extraordinar al PUN s-a decis retragerea lui Octavian Țîcu din funcția de președinte al formațiunii

Partidul Unității Naționale a decis în cadrul Congresului Extraordinar al formațiunii revocarea lui Octavian Țîcu din funcția de președinte al partidului. Pentru funcția de președinte interimar a fost delegat Anatol Șalaru, interimat valabil până la Congresul ordinar care va avea loc în anul viitor. Sursă.

„Votarea revocării lui Octavian Țîcu a avut loc în lipsa acestuia și, deși acesta a anunțat în spațiul public retragerea din PUN, la sediul partidului nu a parvenit nici o solicitare scrisă conform statutului formațiunii. De asemenea, Congresul operat modificări în componența Consiliului Politic și a Biroului Politic al PUN. Congresul a împuternicit Biroul Politic pentru a purta negocieri în vederea consolidării polului unionist”, se arată într-un comunicat emis de reprezentanții partidului.

La Congresul Extraordinar al Partidului Unității Naționale au participat 73 de delegații din 90 de convocații.

Congresul a avut loc după ce membrii biroului politic al formațiunii i-au cerut președintelui PUN, Octavian Țîcu, să demisioneze. Potrivit lui Țîcu cei care i-au cerut demisia au fost fondatorii formațiunii – Anatol Șalaru și Ana Guțu, pe care i-a acuzat că ar fi compromis ideea unionismului în R. Moldova.

Octavian Țîcu a anunțat la începutul săptămânii că se retrage de la conducerea formațiunii. Anunțul a fost făcut de politician într-un live pe pagina sa de Facebook, în care a vorbit despre ruptura produsă în interiorul partidului după alegerile din luna iulie, în urma cărora PUN nu a obținut niciun mandat de deputat în Parlament.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button