Societate

La frontiera moldo-română la unele persoane din Moldova s-au descoperit acte falsificate: certificate, teste și asigurări auto

Patru certificate de vaccinare, un test COVID-19, o carte de identitate românească și două asigurări auto cu semne de falsificare au fost depistate la trecerea frontierei moldo-române.

Incidentele au fost înregistrate în punctele de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați, Vulcănești, Cahul și Leușeni, în ultimele 72 de ore, transmite Sursa.

Pentru a nu sta în carantină, patru conaționali cu vârste cuprinse între 30 și 53 de ani au prezentat certificate de vaccinare. În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au depistat că moldovenii nici nu se aflau în țară la data imunizării, deși certificatele prezentau însemnele instituțiilor medicale autohtone.

Un test PCR COVID-19 falsificat a fost descoperit de către polițiștii de frontieră din PTF Vulcănești, la ieșirea din țară. Cercetat este un bărbat de 34 de ani, care intenționa să ajungă în Federația Rusă. Tânărul a refuzat să ofere declarații pe cele depistate și benevol a decis să-și întrerupă călătoria.

Alți doi cetățeni, care se deplasau spre Italia și Polonia, au fost prinși cu asigurările obligatorie de răspundere civilă auto ”Cartea Verde” falsificate.

Ambii șoferi au menționat că nu cunosc despre cele depistate, mai mult că pachetul de documente l-au primit de la firmele unde sunt angajați.

O carte de identitate românească contrafăcută a fost depistată în geanta de mână a unui pasager de 30 de ani, domiciliat în raionul Căuşeni. Acesta se întorcea din Germania. La audieri, călătorul a declarat că și-a perfectat actul prin intermediari, contra sumei de 150 euro.

În toate cazurile, actele falsificate au fost transmise spre laboratorul criminalistic pentru stabilirea legalității acestora, iar în dependență de rezultat să fie luate măsurile legale ce se impun.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button