InternaţionalRăzboi în Ucraina

La Novosibirsk nu a fost permis un miting al soțiilor mobilizaților. În schimb, la centrul local de agrement a avut loc o întâlnire a familiilor cu oficialii. Mass-media nu avea voie să între acolo

La Novosibirsk, în Casa de Cultură care poartă numele Revoluției din octombrie, a avut loc o întâlnire între oficialitățile locale și soțiile celor mobilizați, care cer întoarcerea soților lor din războiul din Ucraina, transmite sursa.

Familiile celor mobilizați intenționau să organizeze mitinguri pe 19 noiembrie în diferite orașe ale Rusiei, dar peste tot au primit refuzuri de la autorități. În special, primăria din Novosibirsk a refuzat să aprobe mitingul din cauza faptului că scopul său ar fi „încălcat principiul legalității”. Ulterior, autoritățile au permis ca evenimentul să se desfășoare ca o întâlnire în interior.

Potrivit publicației „Curier. Miercuri”, în total s-au adunat circa 30 de persoane la întâlnire, iar în holul căminului cultural erau mai mulți polițiști și oficialități decât rude ale celor mobilizați.

„Intrarea se face strict prin ramele cu detectoare de metale. Toți cei mobilizați și rudele lor sunt percheziționați în incintă, se uită la ce se află în genți și se uită la ce scrie pe afișe. Majoritatea rudelor nu vor să vorbească cu presa, toată lumea este intimidată, poliția verifică ce este pe afișul tuturor”, scrie publicația.

Poliția nu a permis jurnaliştilor să intre în eveniment. Doar echipele de filmare de la OTS și Vesti de la canalele TV controlate de autoritățile regionale au intrat înăuntru. Corespondenți de la peste o duzină de alte publicații, inclusiv Kommersant, REN TV, NGS și Kurier. miercuri”, li s-a refuzat acreditarea.

Familiile rușilor care luptă în Ucraina cer ca perioada maximă pentru cei mobilizați în război să fie limitată la un an, ca toți răniții să fie externați și să fie extinsă lista bolilor pentru care cineva nu poate fi recrutat în armată.

Potrivit participanților la întâlnirea de la Palatul Culturii din Novosibirsk, ei nu cred că această întâlnire va aduce niciun rezultat, iar autoritățile le vor asculta cererile.

#mobilizare #familii #Novosibirsk

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button