Politică

Liberation a vorbit despre întâlnirea dintre Evgheni Prigojin și Vladimir Putin după revolta PMC Wagner. Kremlinul a confirmat acest lucru

Fondatorul PMC Wagner, Evgheni Prigojin, s-a întâlnit cu președintele rus Vladimir Putin după revolta militară pe care a organizat-o, potrivit ziarului francez Liberation, citând surse din serviciile secrete occidentale, transmite sursa.

Potrivit publicației, Prigojin a fost convocat la Kremlin pe 1 iulie. Acolo s-a întâlnit nu numai cu Putin, ci și cu șeful Gărzii Ruse, Viktor Zolotov, și cu șeful Serviciului de Informații Externe, Serghei Naryshkin. Ziarul scrie că Prigojin a fost însoțit la întâlniri de comandanții PMC. Publicația nu oferă alte detalii despre aceste întâlniri.

Pe 23 iunie, șeful PMC Wagner, Evgheni Prigojin, a declarat o revoltă militară care a durat aproximativ o zi. Rebeliunea s-a încheiat cu acordul lui Prigojin cu autoritățile ruse că va „pleca” în Belarus.

Pe 6 iulie, Alexandru Lukașenko a anunțat că Prigojin se află la Sankt Petersburg. Totodată, secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a spus că Kremlinul nu are „nici dorința și nici oportunitatea” de a monitoriza mișcările fondatorului PMC Wagner.

Direct în ziua întâlnirii lui Putin cu Prigojin – 29 iunie – Peskov le-a spus reporterilor că nu știe unde se află fondatorul PMC.

#Putin #Prigojin #întâlnire

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button