InternaţionalRăzboi în Israel

Liderii UE au decis să extindă sancţiunile împotriva Iranului. Charles Michel: „Un semnal clar pe care îl transmitem”

Liderii Uniunii Europene au convenit să impună noi sancțiuni producătorilor iranieni de drone și rachete, ca urmare a atacului fără precedent al Teheranului asupra Israelului din weekend, a declarat președintele Consiliului European, Charles Michel, transmite sursa

Totodată, Consiliul European a condamnat cu fermitate și fără echivoc atacul Iranului asupra Israelului și și-a reiterat solidaritatea deplină cu poporul israelian și angajamentul față de securitatea Israelului și stabilitatea regională.

„Am decis să punem în aplicare sancțiuni împotriva Iranului, este un semnal clar pe care am vrut să îl transmitem. Ideea este de a viza companiile care sunt necesare pentru drone, pentru rachete”, a declarat președintele Consiliului European în cadrul unui summit UE la Bruxelles.

În acest context, liderii UE au solicitat Iranului și reprezentanților săi să înceteze complet toate atacurile și au îndemnat toate părțile să dea dovadă de cea mai mare reținere și să se abțină de la orice acțiuni care ar putea spori tensiunile în regiune,

Decizia de a impune noi sancțiuni a fost luată în timp ce liderii UE s-au reunit pentru un summit de două zile la Bruxelles, prima reuniune a celor 27 de lideri naționali ai UE de la atacul de sâmbătă, după mai bine de șase luni de război între Israel și organizația teroristă palestiniană Hamas, susținută de Iran.

„Trebuie să ne adaptăm, să extindem sancțiunile împotriva Iranului”, a declarat președintele francez Emmanuel Macron la Bruxelles, înaintea summitului. 

„Suntem în favoarea unor sancțiuni care pot viza, de asemenea, pe toți cei care ajută la fabricarea dronelor și rachetelor care au fost folosite în atacurile de sâmbătă și duminica trecută”, susțin liderii UE.

Iranul a lansat în weekend un atac fără precedent cu drone și rachete împotriva Israelului, care a provocat puține pagube, după ce majoritatea proiectilelor au fost interceptate. 

Israelul a semnalat că va răspunde, dar nu a spus cum. Liderii UE au condamnat atacul iranian, și-au reafirmat angajamentul față de securitatea Israelului și au făcut apel la toate părțile să prevină noi tensiuni, inclusiv în Liban.

#UE #Iran #sancţiuni #Charles_Michel

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button