Politică

Liderul separatist de la Tiraspol a discutat cu ambasadorul SUA

Așa-zisul lider al regiunii transnistrene Vadim Krasnoselski a avut, pe 20 septembrie, la Tiraspol, o întrevedere cu ambasadorul SUA în Republica Moldova Kent Logsdon.

Potrivit unui comunicat publicat de Tirapol, Krasnoselski s-a plâns diplomatului american că formatul de negocieri „5+2” stagnează, dar și că Moldova ar împiedica exportul și importul produselor producătorilor din stânga Nistrului, transmite NewsMaker.

„Discutând despre stadiul procesului de negociere și funcționarea formatului 5+2, președintele RMN a remarcat că acesta stagnează. În opinia liderului țării, perspectivele de revitalizare sunt slabe. Vadim Krasnoselski a atras atenția interlocutorilor asupra faptului că Republica Moldova s-a retras nu doar din acordurile încheiate și documentate oficial, ci și din acordurile pe care șeful statului transnistrean le-a considerat drept gentlemen’s agreements. În special, Vadim Krasnoselski a vorbit despre dificultățile cu care se confruntă oficialii transnistreni în ceea ce privește libertatea de circulație. A fost vorba, de asemenea, despre rămânerea forțată a mai multor cetățeni transnistreni pe aeroportul din Chișinău timp de mai multe ore”, a declarat Serviciul de presă al lui Krasnoselski.

Potrivit sursei citate, în cadrul întrevederii, Vadim Krasnoselski a și despre impactul geopoliticii asupra economiei Transnistriei.

„Dificultățile comerțului exterior sunt agravate de măsurile restrictive de blocadă la care recurge Republica Moldova, care împiedică exportul și importul de produse ale producătorilor transnistreni. Problemele sunt create în mod artificial, este sigur Vadim Krasnoselski. Modelul de comportament ales de Moldova nu numai că nu contribuie la rezolvarea problemelor acumulate, dar subminează încrederea – atât a liderilor și negociatorilor transnistreni în interlocutorii lor, cât și a oamenilor care resimt consecințele tensiunii existente și în creștere”, a spus sursa.

La rândul său, ambasadorul american și-a exprimat disponibilitatea pentru o discuție amplă a subiectelor de pe agenda actuală, menționând că există multe domenii de discuție.

#Tiraspol #discuție #ambasadorul_SUA

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button