Război în Ucraina

Liderul separatist din Donețk refuză să schimbe pedeapsa britanicilor

Liderul separatist pro-rus Denis Puşilin din Republica Populară Doneţk, estul Ucrainei, a declarat că nu doreşte să schimbe sentinţa celor doi britanici şi a marocanului condamnaţi la moarte sub acuzaţia că au luptat cu armata ucraineană, considerând-o ”perfect echitabilă”, relatează Le Figaro.

”Au venit în Ucraina pentru a ucide civili pentru bani. Acesta este motivul pentru care nu văd condiţii pentru vreo atenuare sau modificare a pedepsei”, a declarat Denis Puşilin, liderul regiunii separatiste Doneţk, al cărui tribunal a dat sentinţa în cazul celor trei condamnaţi, transmite sursa.

Potrivit lui Puşilin, ”instanţa a impus celor trei combatanţi o pedeapsă perfect echitabilă”.

De asemenea, el l-a acuzat pe premierul britanic Boris Johnson că nu este preocupat de soarta lor şi că nu a luat contact cu autorităţile separatiste.

Denis Puşilin a vorbit în cadrul unei întâlniri cu presa la care AFP a participat la Mariupol, în timpul unei călătorii organizate de Ministerul rus al Apărării în oraşul ucrainean devastat de lupte şi cucerit de forţele ruse şi separatiste în luna mai.

Sâmbătă, purtătorul de cuvânt al lui Boris Johnson a declarat că este ”îngrozit” de condamnările la moarte ale britanicilor Aiden Aslin şi Shaun Pinner şi ale marocanului Brahim Saadoun.

#Donețk #pedeapsă_cu_moartea #război

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button