Internaţional

Lituania denunță tratatul internațional cu Rusia privind asistența juridică

Guvernul Lituaniei a aprobat propunerea Ministerului Justiției de a denunța tratatul internațional cu Federația Rusă privind asistența juridică și raporturile juridice în cauze civile, familiale și penale.

Acest lucru a fost raportat de „European Pravda” cu referire la Delfi.

Potrivit ministrului justiției al Lituaniei, Evelina Dobrovolskaya, după agresiunea militară fără precedent împotriva Ucrainei lansată de Rusia, sunt comise încălcări grave ale principiilor dreptului internațional, în special ale dreptului internațional umanitar, prin urmare Lituania trebuie să își declare clar voința politică și stoparea cooperării în domeniul relațiilor internaționale cu țara agresoare.

După cum a menționat Ministerul Justiției al Lituaniei, de mai bine de doi ani, cooperarea juridică în temeiul acestui acord nu a fost realizată de facto, iar cererile primite de Lituania din Rusia de asistență juridică nu sunt puse în aplicare, cu excepția cazurilor în care aceasta este legate exclusiv și direct de interesele cetățenilor Republicii Lituania.

Întrucât prelungirea tratatului cu Rusia urmează să fie prelungită pe 21 ianuarie 2025, scopul este de a denunța tratatul cât mai curând posibil – înainte ca acesta să fie prelungit automat pentru încă cinci ani.

În aprilie, Estonia a rupt un acord similar cu Federația Rusă.

Recent, vama lituaniană a amendat o companie lituaniană care cumpăra mărfuri de la companii rusești care erau supuse sancțiunilor internaționale cu 329.944 de euro.

#Lituania #Rusia #asistența_juridică

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button