Societate

Locuitorii din Chișinău se pot simți mai în siguranță în cazul deconectării energiei electrice: Termoelectrica a primit un lot de generatoare

Locuitorii din Chișinău se pot simți mai în siguranță în eventualitatea în care s-ar deconecta energia electrică la nivel național. O spune ministrul Energiei Victor Parlicov, potrivit căruia Termoelectrica SA a primit recent un lot de generatoare cu o capacitate totală de aproximativ 1 MW, cu ajutorul sprijinului acordat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), relatează sursa.

Acestea vor fi folosite pentru a asigura furnizarea neîntreruptă de energie electrică în situații de urgență, cum ar fi în cazul deconectării la nivel național a energiei electrice, precum s-a întâmplat în noiembrie 2022.

Generatoarele donate de Guvernul Statelor Unite vor ajunge la mai multe instituții importante din Republica Moldova, printre care CET Nord de la Bălți, Moldelectrica, Apă-Canal Chișinău și 22 de spitale raionale. Acestea au o capacitate variabilă între 2 kW și 125 kW și sunt de ultimă generație. Costul total al acestor generatoare este de 1,3 milioane dolari SUA.

Potrivit reprezentanților Termoelectrica, aceste generatoare diesel vor îmbunătăți semnificativ pregătirea Republicii Moldova pentru crize energetice și vor ajuta la asigurarea furnizării neîntrerupte de energie electrică pentru infrastructura socială și energetică critică în timpul unor situații de urgență. 

Această inițiativă face parte din efortul general de modernizare și dezvoltare a sectorului energetic al Republicii Moldova, iar sprijinul extern oferit de USAID este esențial pentru a atinge acest obiectiv.

#energie_electrica #generatoare #Termoelectrica

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button