Societate

Locuri de muncă populare pentru vorbitorii de engleză. Cele mai solicitate oferte în 2021

EF English Proficiency Index notează în raportul pentru anul 2021 lista celor mai populare joburi pentru cunoscătorii de limbă engleză. Astfel, meseriile din domeniile Consultanță, Tehnologii Informaționale și Inginerie sunt cele mai solicitate în cazul în care persoanele cunosc limba engleză. Sursă

În medie, majoritatea industriilor au niveluri de engleză mai mici decât ar trebui să le aibă pentru aceste meserii. Raportul nu prezintă nicio industrie unde atât conducerea, cât și lucrătorii să cunoască engleza la un nivel înalt (aici vorbim despre companii internaționale, nu de țările în care limba engleză este principala limbă de stat).

Nivelul jos de cunoaștere a limbii engleze se regăsește în următoarele industrii:
# farmaceutică;
# minieră și energetică;
# bănci și finanțe;
retail;
# auto;
# logistică;
# alimentară;
# aviației;
# construcțiilor;
# chimică;
# sistemului medical;
# sistemului de asigurări;
# sectorului telecomunicațiilor;
# sectorului public/guvernamental.

Meseriile cu un nivel mai redus al cunoașterii limbii engleze sunt următoarele:
# lucrători la fabrică;
# protecția sănătății și medicină;
# guvern;
# educație.

La fel, raportul arată că cel mai înalt nivel de cunoaștere a limbii engleze (media globală) se întâlnește la manageri urmați de reprezentanții funcțiilor executive și încheind cu lucrătorii de rând.

În Europa și în Asia de Est, managerii cunosc cel mai bine engleza, în timp ce în Africa și în Asia, limba engleză este cel mai bine cunoscută de conducerea nemijlocită a companiei, iar în America Latină lucrătorii de rând sunt cei mai buni cunoscători de limbă engleză în compania în care lucrează.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button