Politică

Lukașenko caută susținere la Teheran: Belarusul și Iranul au înțeles cât de mult au nevoie unul de celălalt

Belarusul și Iranul au ajuns la concluzia că ar trebui să coopereze și mai strâns. Despre acest lucru a anunțat liderul de la Minsk, Alexandr Lukașenko, care întreprinde o vizită la Teheran, transmite sursa

Lukașenko a fost întâmpinat duminică la aeroport de ministrul iranian al Industriei, Minelor și Comerțului, Seyed Reza Fatemi Amin, care este și co-președintele delegației iraniene a Comisiei bieloruso-iraniene de cooperare economică.

Ulterior, acesta s-a întâlnit cu președintele Iranului, Ebrahim Raisi.

„Nu am spus doar pentru a vă măguli că statutul relațiilor dintre Belarus și Iran, mai ales în ultimii doi ani, este meritul dumneavoastră. Sincer să fiu, poate chiar din cauza mea, din cauza Belarusului, am slăbit oarecum atenția asupra statului iranian. Mă gândesc adesea la asta și ajuns la concluzia că a trebuit să trăim această perioadă, caracterizată de relații mai puțin intense. În schimb, ne-am dat seama cât de mult avem nevoie unii de alții și cât de strâns trebuie să cooperăm”, i-a spus Lukașenko lui Raisi.

Președintele Iranului a declarat că vizita lui Alexandr Lukașenko în Iran va da un impuls serios dezvoltării relațiilor dintre cele două țări.

La începutul lunii martie, preşedintele Belarusului a efectuat o vizită oficială în China, „pentru aprofundarea încrederii politice reciproce”.

#Alexandr_Lukașenko #Teheran #susținere

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button