Politică

Lukașenko l-a demis pe generalul responsabil de mobilizarea în Belarus

Președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, l-a revocat din postul său pe Vladislav Budik, șeful departamentului principal de organizare și mobilizare – adjunct al șefului Marelui Stat Major al forțelor armate ale țării, a informat serviciul de presă al șefului statului, transmite sursa.

Budik a fost demis din serviciu în legătură cu atingerea limitei de vârstă pentru a rămâne pe el și a fost înrolat în rezervă. Limita de vârstă pentru a servi în serviciul unui general-maior în Belarus este de 55 de ani.

În același timp, șeful statului poate prelungi durata de serviciu prin decretul său. Această decizie poate fi luată de președinte de două ori – de fiecare dată serviciul poate fi prelungit cu cinci ani.

Generalul-maior și-a păstrat dreptul de a purta uniformă și însemne militare, spune serviciul de presă al președintelui belarus.

Budik s-a născut în 1968. A absolvit Școala Superioară de Inginerie de Artilerie Tula, după care a urcat de la comandantul unui pluton de instruire la comandantul bazei 361 de securitate și întreținere (autoritățile militare centrale). În noiembrie 2017, a fost numit șef al Centrului Comun de Pregătire al 72-a Gărzi pentru Pregătirea Ensignilor și Specialiștilor Juniori. Ocupă din septembrie 2022 funcția de șef al Direcției Principale Organizare și Mobilizare – adjunct al șefului Statului Major General.

#Belarus #mobilizare #Lukașenko #Vladislav_Budik #demisia

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button