Război în Ucraina/Война в Украине

Lukaşenko: Mulţumesc lui Dumnezeu că McDonald’s a părăsit Belarus. Şi noi ştim să tăiem pâinea în două

„Şi noi ştim să tăiem pâinea în două”, a ironizat preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko plecarea grupului american de fast food McDonald’s din ţara sa, unde va fi înlocuit de o marcă rusească, relatează sursa.

Începând de pe 22 noiembrie, fast food-urile McDonald’s din Belarus vor opera sub numele Vkusno i Tocika, lanţul rusesc care a  restaurantele grupului american în Rusia. Nicio explicaţie nu a fost furnizată.

„Mulţumesc lui Dumnezeu că pleacă. Trebuie să facem noi înşine ceea ce făcea anterior McDonald’s. Şi noi ştim să tăiem pâinea în două şi să punem înăuntru o bucată de carne, cartofi prăjiţi şi salată”, a reacţionat Aleksandr Lukaşenko, în cadrul unei întâlniri cu angajaţi din sectorul agroalimentar.

Franciza KSB Victory Restaurants, care operează restaurantele McDonald’s în Belarus, a anunţat pe 11 noiembrie că acestea îşi vor schimba în curând numele în Vkusno i Tocika, ca în Rusia.

Primele restaurante ale acestei mărci şi-au deschis porţile în Rusia pe 12 iunie, înlocuind McDonald’s, care a părăsit ţara drept reacţie la ofensiva Rusiei asupra Ucrainei declanşată pe 24 februarie.

Zeci de alte mărci occidentale au procedat la fel, precum Coca-Cola sau H&M şi Ikea.

Belarus este singurul aliat al Rusiei în acest conflict, punându-şi teritoriul la dispoziţia armatei ruse pentru a lansa un atac, în cele din urmă eşuat, asupra Kievului, capitala Ucrainei.

#Lukașenko #regres #izolare #război

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button