Război în Ucraina

Lukașenko: „Wagneriții au început să ne încordeze, vor să meargă în Occident”

Alyaksandr Lukashenko a spus că luptătorii Wagner PMC staționați în Belarus au început să-l „streseze”, pentru că vor „să meargă într-o excursie la Varșovia”. El a vorbit despre acest lucru la o întâlnire la Sankt Petersburg cu președintele rus Vladimir Putin, transmite sursa.

„Poate că nu ar fi trebuit să spun asta, dar o voi face. Wagneriții au început să ne încordeze.” „Vreau să merg în vest. Dă-ne voie.” Eu zic, de ce trebuie să mergi în Occident? „Ei bine, mergeți într-o excursie la Varșovia, la Rzeszow”, a spus Interfax, citat de Lukașenko. – Îi țin în centru, așa cum s-a convenit, în Belarus, nu aș vrea să-i mut acolo, pentru că au o dispoziție proastă. Și, trebuie să aducem un omagiu, ei știu ce se întâmplă în jurul statului Unire. Ei bine, asta este, accident vascular cerebral. Prin urmare, ne vom opune acestui lucru în toate modurile posibile și vă rog să vă uitați și dumneavoastră la această problemă.

Potrivit lui Belta, Lukașenko a adus o hartă la întâlnirea cu Putin, care arată transferul trupelor poloneze la granițele statului Uniunii. Potrivit lui Lukashenko, una dintre brigăzile poloneze se află acum la 40 de kilometri de Brest, cealaltă la aproximativ 100 de kilometri de Grodno.

După rebeliunea Wagner din 23-24 iunie, a fost anunțat că fondatorul companiei, Yevgeny Prigozhin, va „pleca” în Belarus. Mercenarilor PMC li sa oferit să se întoarcă acasă, să semneze un contract cu Ministerul rus al Apărării sau să-l urmeze pe Prigojin.

Pe 14 iulie, Ministerul Apărării din Belarus a anunțat că mercenarii Wagner PMC au sosit în țară. Departamentul a publicat un material al companiei de televiziune din Belarus VoenTV, care a vorbit despre „locuri de antrenament” din regiunea Mogilev, unde mercenarii PMC Wagner lucrează ca instructori. Ulterior, Ministerul Apărării a anunțat și că va desfășura exerciții comune cu PMC-urile Wagner în apropierea graniței cu Polonia. Un membru al „consiliului comandanților” al PMC cu indicativul de apel Marx a spus că până la 10.000 de mercenari vor veni în Belarus în total.

#Prigojin #Lukașenko #Belarus

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button