EconomieRăzboi în Ucraina

Șeful Moldovagaz, despre decizia Ucrainei de a suspenda tranzitul metanului: N-am primit vreo notificare

Vadim Ceban, președintele Moldovagaz, spune că nu a primit vreo notificăre oficială de la Gazprom și operatorul de transport al Ucrainei cu privire la restricționarea furnizării de gaze naturale la punctele de conexiuni intersistem de transport al gazelor Alekseevka și Grebeniki transmite sursa.

Ceban susține că livrările de gaze către Republica Moldova se efectuează în regim obișnuit și ca în calitate de șef al Moldovagaz, va continua să informeze consumatorii și alte părți interesate despre evoluția acestei situații.

Gigantul energetic rus Gazprom a declarat marți că nu este posibil din punct de vedere tehnologic să treacă transferurile de gaze către Ucraina la un nou punct de intrare, așa cum a propus operatorul de sistem de gaze al Ucrainei.

Ucraina a blocat tranzitul gazelor ruseşti către Europa Occidentală în regiunea Lugansk, afirmând marţi că ocuparea teritoriului estic de către forţele ruse face imposibilă supravegherea fluxurilor de gaze.

Decizia înseamnă că 32,6 milioane de metri cubi de gaz pe zi sunt pe cale să fie oprite, aproximativ o treime din exportul rusesc ce traversează zilnic teritoriul ucrainean, potrivit autorităţilor de reglementare ucrainene.

#Moldovagaz #Gazprom #Ucraina #Război

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button