Politică

„Mă bucur să văd oameni dedicați pentru o Moldovă europeană”. Recean a fost la Comrat 

Premierul Dorin Recean a fost în Găgăuzia, pe 17 august. Oficialul a ajuns la Comrat, în ziua în care locuitorii au marcat hramul orașului. „Am admirat tradițiile găgăuze din sudul țării. Am întâlnit oameni de toate vârstele, frumoși, muncitori care s-au adunat pentru a celebra istoria și valorile care ne unesc în Republica Moldova”, a comunicat oficialul. Menționăm, Recean a fost în Găgăuzia și în martie 2024, atunci a fost întâmpinat de o mulțime care l-a luat la întrebări. Tot în martie, au ajuns în Găgăuzia președinta Maia Sandu și ministrul Andrei Spînu, ultimul a fost nevoit să părăsească studioul unei emisiuni după apariția unui membru al echipei lui Șor, transmite sursa

Recean a anunțat că a fost pe 17 august la Comrat, în ziua în care locuitorii au marcat hramul orașului.

Am admirat tradițiile găgăuze din sudul țării și am discutat cu producători autohtoni și meşteri populari. Am întâlnit oameni de toate vârstele, frumoși, muncitori care s-au adunat pentru a celebra istoria și valorile care ne unesc în Republica Moldova. Copiii noștri trebuie să trăiască într-o țară dezvoltată, într-o țară pașnică și prosperă. Pentru aceasta, în Comrat, Guvernul a realizat proiecte de infrastructură importante, precum construcția de la zero a centurii orașului, eficientizarea energetică și reparația mai multor instituții de învățământ. Prin Programul „Satul European”, în acest an, va fi extinsă și rețeaua de alimentare cu apă. Vom continua să investim în proiecte care îmbunătățesc viața oamenilor. Și mă bucur să văd și în Comrat, oameni dedicați pentru o Moldovă modernă și europeană. La mulți ani, Comrat! Konak semeniz için sükür edérim!”, a scris Recean pe o rețea de socializare, publicând mai multe imagini de la hramul orașului.

Bașcana Găgăuziei Evghenia Guțul nu ar fi fost prezentă la evenimentul dedicat hramului orașului. Cel puțin aceasta reiese din activitatea acesteia pe pagina sa de Telegram, unde publică cu regularitate despre activitățile sale. Pe 17 august, Guțul a postat doar un mesaj de felicitare adresat locuitorilor din Comrat. Menționăm, pe 16 august, Guțul se afla încă în Federația Rusă. Acolo a participat la un congres al blocului „Victorie”, constituit din partidele pro-Șor din Moldova, dedicat nominalizării lui Vasile Bolea drept candidat la funcția de președinte.

Recean a fost în Găgăuzia și în luna martie 2024. Deși nu își anunțase vizita, el a fost întâmpinat de mulțime iar oamenii l-au luat la întrebări, chiar dacă a dat de înțeles că se grăbește. „Dați-mi de lucru, eu tot vreau să lucrez. Ce să fac? Spuneți-mi”, l-a întrebat pe Recean o femeie. În aceeași zi, în Găgăuzia a fost și ministrul Infrastructurii Andrei Spînu. Ultimul a fost nevoit să părăsească o emisiune de la Comrat, după apariția unui membru al echipei lui Șor. A doua zi a ajuns în Găgăuzia și președinta Maia Sandu. Șefa statului a fost întâmpinată cu protest de simpatizanții oligarhului fugar Ilan Șor. În reacție, Sandu declara că mulțimea a fost scoasă în stradă „contra bani” pentru a reprezenta agenda unor grupări criminale.

#Recean #Comrat #hramul

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button