Politică

Maia Sandu: Protestele de la Chișinău ar fi organizate de grupuri finanțate direct de Rusia

Protestele antiguvernamentale de la Chișinău sunt organizate de grupuri „finanțate direct de Federația Rusă”, susține președinta Maia Sandu.

La reuniunea Platformei de Sprijin pentru Moldova de la Paris, șefa statului a declarat că aceste acțiuni sunt o „răzbunare”, pentru că Republica Moldova este solidară cu Uniunea Europeană și Ucraina, transmite sursa.

„În această perioadă, grupuri criminale, care au ca intenție să destabilizeze Moldova, își fac de lucru în țara noastră. Atacurile asupra noastră se înscriu în cadrul unui război hibrid, cu care ne confruntăm în acest moment. Asemenea grupuri, care plătesc oameni ca aceștia să participe la manifestații antiguvernamentale, sunt finanțate direct de Federația Rusă. Aceste acțiuni ostile sunt o răzbunare ca urmare a contribuției Republicii Moldova în fața acestui război, ca o răzbunare, pentru că suntem solidari cu UE și Ucraina”, a subliniat Maia Sandu.

„Republica Moldova se apără împotriva atacurilor, dar trebuie să apărăm cu toții și Republica Moldova”, a adăugat șefa statului.

Președinta a mai menționat că urmările războiului se vor simți multe decenii și că țara noastră va fi în continuare, alături de Ucraina, alegând „democrația, pacea, libertatea”.

„Vom sprijini în continuare Ucraina. Moldova este în prima linie a acestui efort de solidaritate față de Ucraina. Vom continua să luptăm activ împotriva traficului de arme, de ființe umane. Ne vom întări aceste capacități – de a fi un scut pentru UE în privința unor asemenea riscuri. Consecințele războiului se vor simți însă, pentru multe decenii înainte.

Republica Moldova alege democrația, pacea, libertatea, UE și lupta împotriva corupției. Cetatea noastră este solidă, dar sunt încă anumite instituții slabe și în acest moment, Republica Moldova este împinsă către limitele sale”, a precizat Sandu.

#Sandu #proteste #finanțare

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button