Societate

Mai multă siguranță în trafic: Pe mai multe sectoare de drumuri naționale vor fi montate parapete metalice

Mai multă siguranță în trafic! Pe mai multe sectoare de drumuri naționale vor fi montate parapete metalice. Responsabilii de la Administrația de Stat a Drumurilor susțin că în timp, acestea și-au demonstrat eficiența, așa că va fi sporită utilizarea lor pe trasee, transmite sursa.

„Parapetul metalic a sistemelor de siguranță rutieră este prin definiție un dispozitiv de protejare a vehiculelor, împotriva ieșirilor de pe platforma drumurilor, montat pe acostament sau mediana drumului, pentru separarea sensurilor de circulație și ghidarea optică a vehiculelor în trafic pe zonele periculoase de drum. În acest sens,  urmează a fi instalate circa 7 km de parapete metalice de protecție în mai multe sectoare, precum: (sec.Călărași, Ungheni, Criuleni, Dubăsari, Fălești, Orhei, Ștefan-Vodă, Căușeni, Șoldănești)”, susțin reprezentanții Administrației de Stat a Drumurilor. 

Administrația de Stat a Drumurilor anunță în acest sens un concurs pentru achiziționarea și montarea parapetelor metalice pe sectoarele de drumuri naționale. Ofertele pot fi depuse până în 23 mai 2023. 

Valoarea totală estimată a achiziției este 8 552 000 de lei 

#siguranță #trafic #parapete_metalice

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button