EconomieInternaţional

Mai multe bănci rusești au fost deconectate de la serviciile Apple Pay și Google Pay

Clienții băncilor rusești care au căzut sub sancțiunile țărilor occidentale și ale Statelor Unite nu vor mai putea utiliza servicii de plată Google Pay și Apple Pay. Acest lucru a fost anunțat de Banca Centrală Rusă.

În același timp, sistemul de plăți lituanian Paysera a refuzat să deservească clienții din Rusia și Belarus, transmite sursa.

„De asemenea, cardurile acestor bănci nu vor putea fi utilizate cu Apple Pay, serviciile Google Pay, dar plata standard contact sau contactless cu aceste carduri este disponibilă integral în toată Rusia”, au explicat ei.

Este vorba despre cardurile băncilor rusești ale grupului VTB, Sovcombank, Novikombank, Promsvyazbank, Otkritie Bank, care au căzut sub sancțiunile americane și occidentale.

Deținătorii de carduri ai acestor bănci subsancționate nu vor putea plăti cu ele în străinătate (atât contact, cât și contactless), să folosească aceste carduri pentru a plăti bunuri din magazinele online și agregatoare de servicii înregistrate în țările care susțin sancțiunile occidentale.

În același timp, sistemul de plăți lituanian Paysera a refuzat să deservească clienții din Rusia și Belarus.

Compania va închide toate conturile persoanelor fizice și juridice, va înceta depunerea și retragerea de fonduri din conturile băncilor din Rusia sau Belarus și nu va deschide conturi noi pentru companii al căror acționar este cetățean al Rusiei sau Belarusului.

#bănci #Apple_Pay #Google_Pay #Rusia #Paysera

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button