Politică

Mai mulți membri ai partidului „Șansă” și „Renaștere” sunt percheziționați de oamenii legii

Oamenii legii au descins în această dimineață cu percheziții la mai mulți membri ai partidului „Șansă” și „Renaștere”. Anunțul a fost făcut de reprezentanții ai formațiunilor. Informația a fost confirmată oficial pentru TV8 de reprezentanți ai Procuraturii Anticorupție (PA), notează sursa.

„Percheziții în casele membrilor și simpatizanților partidului „Șansă”. Membrii și simpatizanții partidului „Șansă” din mai multe raioane ale țării au fost treziți la miezul nopții și percheziționați. S-a întâmplat la câteva ore după ce Curtea Constituțională a declarat neconstituțională legea adoptată abuziv de majoritatea PAS, care interzice participarea la alegeri a persoanelor afiliate lui Ilan Șor”, susține președintele formațiunii Alexei Lungu.

Despre percheziții a anunțat și Deputatul Alexandr Nesterovschi. „Începând cu ora 6 dimineața, la reprezentanții partidului Renaștere sunt efectuate percheziții. Încă o încercare patetică a PAS de a îndepărta principala forță de opoziție a țării”.

CC a decis marți, 3 octombrie, că membrii fostului PP Șor, scos în afara legii, pot participa la alegeri. Înalta Curte a declarat neconstituțională modificarea în Codul Electoral, făcută recent de deputații PAS, prin care exponenții partidelor politice scoase în afara legii au interzis să candideze la alegeri pe o perioadă de la trei la cinci ani.

Hotărârea este definitivă și nu poate fi supusă niciunei căi de atac. Aceasta intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial.

În context, premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, a declarat astăzi că „instituțiile statului nu vor admite ca membrii unei grupări criminale organizate să fraudeze alegerile”. Declarația a fost făcută după ședința Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE), convocată în această dimineață în contextul decizii Curții Constituționale (CC). 

Astfel, Recean anunță că prin decizia CSE au fost stabilite criterii de individualizare cu privire la persoanele care nu au dreptul de a candida la alegerile locale din 5 noiembrie și posibilitatea de contestare a acestor decizii administrative la Curtea de Apel.

#percheziție #membrii_partidului#procuratură

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button