Politică

Un nou dosar deschis pe numele lui Alexandr Stoianoglo. Care sunt cele 2 capete de acuzare prezentate de Procuratură

Procuratura a pornit un nou dosar pe numele procurorului general suspendat, Alexandru Stoianoglo, informația fiind confirmată de către purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Mariana Cherpec.

În acest sens, Alexandr Stoianoglo este învinuit pe alte două capete de acuzare, vorba este despre divulgarea datelor urmăririi penale și pentru inviolabilitatea vieții personale.

Potrivit Anticorupție, noile acuzații au legătură cu publicare de către Stoianoglo a unor conversații dintre fostul Procuror General Viorel Morari și fostul șef al Delegației UE în Republica Moldova, Peter Michalko.

Reiterăm că pe 5 octombrie, procurorul general al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, a fost reținut. Acesta este cercetat penal pentru cinci capete de acuzare: abuz de serviciu, corupere pasivă, fals în declarații, abuz în serviciu și depășirea atribuțiilor de serviciu.

În data de 4 noiembrie, Maia Sandu, a solicitat inițierea procedurii de evaluare a performanțelor Procurorului General (suspendat de drept din funcție), Alexandr Stoianoglo.

Procuratura Anticorupție a anunțat pe 29 noiembrie că a terminat urmărirea penală pe un capăt de acuzare în privința procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo. Lui îi este imputată învinuirea prevăzută de art. 328 alin. (3) lit. b) din Codul penal, și anume „Depășirea atribuțiilor de serviciu”.

Iar pe 9 decembrie 2021, Alexandr Stoianoglo, procurorul general suspendat din funcție a fost eliberat astăzi din arest la domiciliu.

Curtea de Apel a dat curs demersului avocaților lui Stoianoglo. Procurorii, pe de altă parte, au insistat ca Stoianoglo să rămână în arest la domiciliu. În final, judecătorii au decis ca acesta să fie plasat sub control judiciar.

Sursa

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button