Politică

Maia Sandu a anunțat oficial că va concura pentru al doilea mandat

Actuala Președinta al Republicii Moldova, Maia Sandu, și-a anunțat oficial intrarea în cursa prezidențială.

Publicația Newsmaker relatează acest lucru.

Ea va candida pentru partidul său Acțiune și Solidaritate (PAS).

„În 2024, vom lua cea mai importantă decizie pentru țară de la independență. Vom stabili cursul nostru străin prin referendum.

Sunt sigur că poporul nostru aleg pacea și libertatea. Tot în 2024 alegem un președinte. Programul meu este clar: condiții de viață mai bune și înțelegere reciprocă”, a spus Sandu.

Chiar dacă Sandu este candidată PAS, nu există nicio mențiune a partidului în logo-ul ei. Sloganul candidatului este „Maia Sandu pentru Moldova”.

Acum, grupul de inițiativă al Maiei Sandu trebuie înregistrat la Comisia Electorală Centrală. După aceasta, va fi necesară strângerea a cel puțin 15 mii și cel mult 25 mii de semnături în cel puțin jumătate din unitățile administrativ-teritoriale. Abia după aceasta CEC îl va putea înregistra oficial pe Sandu ca candidat.

Amintim că la 1 august a început perioada preelectorală în Moldova înaintea alegerilor prezidențiale și a referendumului privind integrarea europeană, care va avea loc pe 20 octombrie.

Actualul guvern a combinat votul pentru președinte cu un referendum pentru a mobiliza un alegător pro-european care să poată vota pentru realegerea Sandu.

#Sandu #alegeri #CEC #candidată

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button