Politică

Maia Sandu a avut o întâlnire cu noua ministră de Externe a României: ,,România a fost și rămâne un susținător puternic al Republicii Moldova”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere luni, 19 iunie, cu Luminița-Teodora Odobescu, ministra de Externe a României, aflată în prima sa vizită de la preluarea mandatului. Aderarea la Uniunea Europeană, reformele, dar și agenda bilaterală a fost printre principalele subiecte abordate, transmite sursa.

„Astăzi am salutat-o la Chișinău pe Luminița-Teodora Odobescu, ministra de externe a României, aflată în prima sa vizită de la preluarea mandatului. Am felicitat-o pe Ministra Odobescu cu prilejul noii funcții și i-am mulțumit că Republica Moldova continuă să fie o prioritate pentru România.

În cadrul întrevederii, am discutat despre procesul de aderare la UE, reformele pe care le facem, dar și agenda bilaterală. România a fost și rămâne un susținător puternic al Republicii Moldova. Vom continua să lucrăm împreună pentru a promova prosperitate, stabilitate și valorile comune, în beneficiul cetățenilor de pe ambele maluri ale râului Prut”, afirmă șefa statului.

Noul ministru al afacerilor externe de la București, Luminița Odobescu, efectuează o vizită oficială la Chișinău, în perioada 19-20 iunie, la invitația viceprim-ministrului, ministrul afacerilor externe și integrării europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu.

Șefa diplomației românești urmează să aibă discuții și cu prim-ministrul Dorin Recean, dar și cu președintele Parlamentului Igor Grosu. De asemenea, agenda vizitei cuprinde consultări politice bilaterale cu viceprim-ministrul Nicu Popescu.

Vizita în Republica Moldova este prima deplasare externă a ministrului Luminița Odobescu, după preluarea mandatului la 15 iunie 2023. 

Potrivit MAE, în cadrul discuțiilor cu înalții oficiali de la Chișinău, ministrul Luminița Odobescu va reconfirma sprijinul ferm și amplu al României în avansarea concretă a parcursului european, în depășirea provocărilor cu care se confruntă Republica Moldova, precum și pentru extinderea cooperării economice și sectoriale bilaterale.

#România #Moldova #cooperare

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button