Societate

Maia Sandu a venit cu un mesaj prin care încurajează cetățenii să vorbească și să păstreze limba maternă

„O societate incluzivă înseamnă o societate care valorifică diversitatea culturală, protejează tradițiile comunităților și încurajează cetățenii să vorbească și păstreze limba maternă”, a afirmat șefa statului, potrivit sursei.

La 21 februarie, anual, este marcată Ziua Internațională a Limbii Materne.

Președinta mai subliniază că limba în care ne naștem, limba maternă, reprezintă bogăția fiecărei familii – în ea ne trăim cele mai profunde emoții.

„Limba română în Moldova reprezintă puntea de dialog între toate comunitățile”, a spus șefa statului. 

De asemenea, președinta Maia Sandu menționează că, doar anul trecut, peste 6.500 de adulți au beneficiat de cursuri gratuite în cadrul Programului național de studiere a limbii române, lansat de Guvern.

„Moldova europeană înseamnă o țară în care toți cetățenii se simt liberi să-și manifeste identitatea culturală, să-și vorbească limba maternă și să contribuie la patrimoniul nostru comun”, a punctat președinta Maia Sandu. 

Pe aceeași notă, TV8 reamintește că, Ministerul Educației și Cercetării (MEC)a anunțat pe 1 februarie curent, că a dat start înscrierilor la o nouă etapă a programului național privind studierea limbii române. Acesta este destinat adulților care vor să își perfecționeze cunoștințele sau să studieze limba română de la zero. Cursurile sunt gratuite, cheltuielile fiind acoperite din bugetul de stat, conform unui comunicat de presă emis de MEC.

Înscrierea la cursuri se va face în perioada 01-29 februarie 2024 prin completarea unui formular online.

Cursurile vor fi organizate atât cu prezență fizică, cât și online, în perioada martie-decembrie 2024. La final, participanții vor obține un certificat cu indicarea nivelului de competență lingvistică de cunoaștere a limbii române, în conformitate cu prevederile Cadrului European Comun de Referință pentru Limbi.

#Ziua_limbii_materne#Maia_Sandu

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button