Politică

Maia Sandu, i-a acordat fostului ministru al Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu, „Ordinul de Onoare”

Președinta Republicii, Maia Sandu, i-a acordat fostului ministru al Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu, „Ordinul de Onoare”. Potrivit șefei statului, distincția de stat a fost oferită pentru implicarea sa în consolidarea relației bilaterale, dar și pentru sprijinul acordat în procesul de aderare a Moldovei la Uniunea Europeană, transmite sursa.

„Încântată să anunț că am acordat lui Bogdan Aurescu „Ordinul de Onoare” pentru dedicarea sa excepțională în consolidarea legăturilor bilaterale și în procesul de aderare a Moldovei la UE”, a scris Maia Sandu, pe Twitter.

La rândul său, ex-ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu, i-a mulțumit șefei statului pentru „această onoare deosebită” care reprezintă o „recunoaștere a eforturilor echipei Ministerului Afacerilor Externe al României în sprijinul consolidării Parteneriatului Strategic dintre România și Republica Moldova și al integrării depline a Republicii Moldova în UE”.

Bogdan Aurescu a încheiat săptămâna trecută al doilea său mandat ca șef al diplomației române, la capătul unei perioade de peste 3 ani și 7 luni în fruntea Ministerului Afacerilor Externe, primul mandat fiind exercitat în perioada 24 noiembrie 2014-17 noiembrie 2015, și a revenit în funcţia de consilier prezidenţial în cadrul Departamentului Politică Externă, potrivit Calea Europeană.

#Maia_Sandu #Bogdan_Aurescu #Ordinul _de _Onoare

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button