PoliticăRăzboi în Ucraina

Maia Sandu, în nordul republicii: Nu toată lumea înțelege ce se întâmplă în țara vecină

Președintele Maia Sandu, a mers astăzi în nordul țării, la Naslavcea, localitatea afectată de rachetele rusești, lansate spre infrastructura civilă a Ucrainei.

Maia Sandu, în nordul republicii: Nu toată lumea înțelege ce se întâmplă în țara vecină
Șefa statului a discutat cu localnicii, în mare parte vârstnici, care au fost nevoiți să treacă prin clipe de groază și ale căror case au rămas fără geamuri și cu acoperișurile distruse, transmite sursa.

În total, au avut de suferit 21 de gospodării, iar suma pagubelor se ridică la aproape 68 de mii de lei. Autoritățile locale au dat asigurări că, în scurt timp, vor acoperi cheltuielile pe care oamenii au fost nevoiți să le suporte, ca să-și repare locuințele.

„Oamenii mi-au spus că sunt necăjiți din cauza prețurilor mari, lipsei locurilor de muncă și a veniturilor mici. Le-am spus că guvernarea face tot ce poate, în condițiile în care avem un război la hotare și o economie slăbită de mai multe crize. M-a întristat faptul ca nu toată lumea înțelege ce se întâmplă în țara vecină și că Rusia se face vinovată de aceste nenorociri. În aceste vremuri complicate trebuie să rămânem uniți și să luptăm mai eficient cu dezinformarea.

Acest război nedrept și atacurile asupra civililor trebuie să înceteze. Republica Moldova a condamnat din prima zi agresiunea Rusiei în Ucraina. Noi ne dorim ca toți oamenii să se simtă în siguranță în propriile case, pe străzi, în țările lor. Cu toții merităm să trăim în pace”, a adăugat președintele.

Vizita Maiei Sandu are loc la trei zile după ce resturile unei rachete, care a fost doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean, au căzut pe teritoriul Republicii Moldova în extremitatea nordică a localității Naslavcea. Incidentul nu a înregistrat victime, dar ferestrele mai multor locuințe din Naslavcea au fost distruse. Autoritățile ucrainene au anunțat că a avut loc un atac cu drone asupra barajului Dnestrovsc1, din teritoriul Ucrainei, care este la o distanță de 10 km de barajul Naslavcea. Atacul rusesc nu a afectat barajul, dar au fost atacate componentele electrice aferente barajului ucrainean, vizate fiind transformatoarele electrice.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button