Politică

Maia Sandu, întrevedere cu președinta Sloveniei: „Am vorbit despre cum putem aprofunda relațiile bilaterale”

În Slovenia, președinta Maia Sandu a avut o discuție cu președinta Sloveniei, Nataša Pirc Musar, transmite sursa.

În aceste săptămâni, când Slovenia se confruntă cu consecințele inundațiilor care au avut loc la începutul lunii, șefa statului și-a exprimat solidaritatea cu poporul sloven afectat de aceste calamități fără precedent.

„Schimbările climatice reprezintă o provocare comună și am discutat despre modalități de a ne uni eforturile pentru adaptare la schimbările de climă și atenuare a efectelor acestora”, a spus președinta Maia Sandu.

De asemenea, președinta a menționat despre buna cooperare între ambele țări:

„I-am mulțumit Președintei Pirc Musar pentru deschiderea cu care Slovenia ne sprijină să avansăm pe calea europeană și am invitat-o să viziteze Republica Moldova, în această toamnă. Am vorbit despre cum putem aprofunda relațiile bilaterale, în special în sectorul digital, securitate cibernetică, dar și inteligența artificială”.

Amintim că, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, se află în Slovenia, unde participă la Forumul Strategic de la Bled.

Forumul strategic de la Bled este o platformă globală pentru generarea de idei și schimbul de opinii cu privire la societatea contemporană și la viitorul acesteia. Acesta se angajează să creeze o lume durabilă prin oferirea de opinii strategice și soluții la cele mai presante probleme.

În cadrul forumului,  participanții din diverse domenii fac schimb de opinii pentru a aborda provocările prezente și viitoare. În plus, conferința oferă, de asemenea, o oportunitate unică pentru întâlniri personalizate și crearea de rețele cu părțile interesate la nivel regional și global.

#Maia_Sandu #președinta_Sloveniei #întrevedere

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button