Politică

Maia Sandu la discuții cu reprezentanții FMI despre cum decurge Programul de politici economice și financiare

Președinta Maia Sandu s-a întâlnit, pe 13 iunie, cu reprezentantul permanent al Fondului Monetar Internațional (FMI) în Moldova, Rodgers Chawani, care își încheie mandatul, și cu noua reprezentantă a FMI în țara noastră, Svetlana Cerovic. Aceștia au discutat despre cum decurge Programul de politici economice și financiare între Republica Moldova și FMI și despre perspectivele macroeconomice, transmite sursa.

Oficialii s-au concentrat și pe identificarea noilor oportunități financiare care să contribuie la creșterea economică, îmbunătățirea rezilienței țării noastre și la accelerarea reformelor.

Șefa statului a subliniat că Republica Moldova este„ interesată în stabilirea parteneriatelor de lungă durată cu instituțiile financiare internaționale, dispuse să ofere asistența necesară pentru a ne dezvolta economia și a asigura bunăstarea cetățenilor, în special în perioadele de incertitudine regională. La fel, ne dorim o bună cooperare și în efortul nostru de atenuare a efectelor schimbărilor climatice”, se arată într-un comunicat al Președinției.

#Republica_Moldova #FMI #economie

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button