Analize și opinii

Manipulările opoziției moldovenești

Opoziția continuă să stârnească stări de protest în societatea moldovenească – poate că toate partidele pro-ruse au făcut deja apel la oameni să meargă la mitinguri. Fostul președinte Igor Dodon nu a făcut excepție, care a făcut apel și la cetățeni să meargă la proteste, indiferent care dintre ele și de către cine. „Nu contează cine le organizează. … Dar este important să participăm”, a spus Dodon

Opoziția pro-rusă este pregătită să folosească orice mijloace pentru a răsturna actualul guvern pro-european și pentru a readuce Moldova, în opinia lor, la un președinte corect, pro-rus. De la jumătatea lunii mai și până în prezent, PSRM, Șor și Partidul Comunist, atât împreună, cât și separat, au organizat proteste antiguvernamentale menite să destabilizeze situația din țară, nu să îmbunătățească condițiile de viață ale moldovenilor de rând, așa cum susțin chiar opoziționiștii. La urma urmei, dacă ar fi ars cu adevărat cu o idee atât de nobilă, ar fi obținut bunăstarea poporului lor în cei 29 de ani în care au fost la putere.

Singurii a căror bunăstare îi pasă cu adevărat opoziției sunt ei înșiși. Opoziția este conștientă că, dacă Moldova își va continua parcursul pro-european, atunci, mai devreme sau mai târziu, va fi pedepsită pentru scheme de corupție și încercări de destabilizare a situației politice din țară, repetând soarta fostului președinte arestat Igor Dodon. De fapt, Dodon însuși nu este împotriva revenirii la putere și a conducerii Moldovei pe parcursul trasat de Kremlin. 

Prin organizarea de mitinguri antiguvernamentale, opoziția pro-rusă folosește cetățenii moldoveni pentru a-și atinge propriile interese, distrugând oportunitatea de a trăi într-un stat european liber. Consecințele politicilor lui Dodon și ale predecesorilor săi au condus țara la o criză, iar ca urmare a agresiunii militare ruse, prețurile la alimente și combustibili sunt în creștere, ceea ce a afectat populația Moldovei, inclusiv fermierii.Se poate presupune că acțiunile actualei opoziții au fost deliberate, pentru a aduce anumite segmente ale populației într-o stare de disperare în care sunt atât de ușor de manipulat. 

Dar, în același timp, este important să înțelegem că ieșirea dintr-o criză lungă nu poate fi fulgerătoare, este nevoie de timp pentru a rezolva problemele din economie, iar acest lucru poate dura mai mult de un an. După ce a primit statutul de candidat la UE, Moldova va primi asistență financiară din partea Uniunii Europene, care va avea ca scop refacerea economiei țării. Cum va rezolva opoziția toate problemele? Cel mai probabil, pentru banii rușilor, cei mai mulți dintre ei și-au însușit singuri, creând doar iluzia unei căi de ieșire din criză și, în același timp, expunând țara la pericol din cauza prieteniei sale cu agresorul, ale cărui trupe se află pe teritoriul Moldovei de mai bine de 30 de ani. Ca să nu mai vorbim de sancțiunile și izolarea care ar putea depăși Moldova într-un astfel de caz ca „partener” al agresorului.

Mergând la protestele organizate de forțele de opoziție, cetățenii moldoveni își fac un deserviciu permițându-și să-i manipuleze pe cei care fură bani publici de ani și înrăutățesc calitatea vieții moldovenilor de rând. Revenind la putere, nici Dodon, nici vreun alt opozant nu vor putea să îmbunătățească situația din țară, ci doar să o agraveze, aducând Moldova mai aproape de Rusia și înstrăinând-o de UE.

#opoziție #manipulare #Moldova

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button