Internaţional

Marea Britanie a lansat cu succes primul satelit militar în spațiu

Un satelit britanic pentru a sprijini operațiunile militare a fost lansat cu succes în spațiu aseară.

Acest lucru scrie European Pravda.

Satelitul, numit Tyche, este primul satelit al Comandamentului Spațial din Marea Britanie care poate face imagini și videoclipuri în timpul zilei cu suprafața Pământului.

Satelitul va spori capacitățile de informații, supraveghere și recunoaștere (ISR) ale Regatului Unit.

„După cum a demonstrat conflictul din Ucraina, utilizarea spațiului este esențială pentru operațiunile militare. Tyche este primul satelit care va fi lansat ca parte a Programului Spațial de Informații și Supraveghere pentru Apărare, care solicită o constelație de sateliți și sisteme de sprijin la sol prin 2031”, se arată în comunicat mesaj de la Ministerul Apărării din Marea Britanie.

Acești sateliți nu vor sprijini doar operațiunile militare, ci vor contribui și la alte misiuni guvernamentale, inclusiv monitorizarea dezastrelor naturale, dezvoltarea informațiilor de cartografiere, monitorizarea mediului și urmărirea efectelor schimbărilor climatice din întreaga lume.

Proiectat și construit în Marea Britanie în baza unui contract de 22 de milioane de lire sterline acordat de Defense Equipment & Support către Surrey Satellites Technology Limited (SSTL), Tyche este primul satelit deținut în întregime de Ministerul Apărării.

SSTL a primit primele semnale de la Tyche, care este cam de dimensiunea unei mașini de spălat, la câteva ore după decolare, confirmând o lansare reușită.

Funcționând pe orbită joasă a Pământului timp de cinci ani, Tyche va oferi imagini din satelit în timp util în sprijinul Forțelor Armate ale Regatului Unit.

Tyche a fost lansat de la Vandenberg Space Force Base, California, de către SpaceX pe o rachetă Falcon 9, ca parte a misiunii Transporter 11.

Se pare că Royal Air Force intenționează să desfășoare o stație radar în Țara Galilor pentru a urmări sateliții în spațiu pentru a contracara amenințările spațiale din China și Rusia.

Pentagonul își extinde în mod agresiv capabilitățile de război spațial în acest an, deoarece consideră că progresele rapide ale Chinei și Rusiei în operațiunile spațiale reprezintă o amenințare din ce în ce mai mare pentru sateliții americani de pe orbită.

#Tyche #Marea_Britanie #satelit_militar

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button