Internaţional

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică cu rază intermediară, pe deasupra Japoniei

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică cu rază intermediară, pe deasupra Japoniei. Sirenele antiaeriene au sunat în orașele din Hokkaido, trenurile au fost oprite iar autoritățile japoneze au cerut populației să se adăpostească, transmite sursa.

Alerta a fost declanșată în Japonia la ora locală 7.30 dimineața. Sirenele aeriene au pornit, trenurile s-au oprit, iar populația a fost avertizată prin instalațiile de amplificare și pe telefoanele mobile să se adăpostească.

Este pentru prima dată, în ultimii cinci ani, când Coreea de Nord lansează o rachetă pe deasupra Japoniei. Aceasta a trecut pe deasupra insulei Hokkaido și s-a prăbușit în mare, la circa 4.600 de kilometri de locul decolării, scrie Biziday.

BBC observă că lansarea pare a fi o escaladare deliberată menită să atragă atenția Japoniei și a SUA, care l-au ignorat în mare măsură pe liderul nord-coreean Kim Jong-un. De asemenea, normele internaționale interzic testele cu rachete care trec pe deasupra altei țări, fără nicio avertizare sau consultare prealabilă, deoarece acțiunea poate fi confundată cu un atac.

Guvernul japonez a convocat o reuniune a Consiliului de Securitate Națională.

#Japonia #rachetă #provocare

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button