EconomiePoliticăRăzboi în Ucraina

Marian explică de ce conducerea nu merge la Moscova pentru a negocia prețul la gaz: „Kremlinul vrea să negocieze prețul țării”

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Radu Marian, a venit cu o postare în care explică de ce conducerea țării nu va merge la Moscova ca să negocieze un preț mai mic la gaze. Acesta susține că, Kremlinul nu vrea să negocieze prețul la gazele naturale, ci prețul țării noastre.

Potrivit deputatului PAS, prețul la gaz din contractul nostru depinde de prețul de piață, care a fost crescut artificial extrem de tare în ultimul an, inclusiv din cauza șantajului Rusiei pe piața europeană.

„Însă este important să înțelegem că Kremlinul nu vrea să negocieze prețul la gaz, el vrea să negocieze prețul țării noastre. În schimbul gazului mai ieftin, ei vor ca noi să renunțăm la drumul spre Europa și la o viață mai bună pentru oameni, să susținem războiul început de Rusia în Ucraina. Din păcate, sunt și la noi în țară politicieni care vor asta. Nu vom accepta niciodată aceste condiții. Noi nu vom vinde țara pentru gaz mai ieftin.

Noi vrem să fim liberi să ne decidem calea. Iar calea noastră este în Uniunea Europeană. Rudele noastre, copiii noștri lucrează în UE. Știm cum e acolo – știm că acolo viața omului contează, munca omului este bine plătită, opinia omului este respectată. Aceste lucruri nu se întâmplă în Federația Rusă. Iar noi ținem la cetățenii noștri și vrem ca ei să trăiască așa cum e în țările civilizate și dezvoltate ale UE”, scrie Marian pe pagina sa de Facebook.

Radu Marian recunoaște că Republica Moldova se află într-un moment de cotitură, însă susține că are „încrederea că în cel mai scurt timp ne vom rupe definitiv de șantajul energetic al Rusiei”.

„Unii oferă exemplele Ungariei sau Serbiei. Ceea ce nu spun ei este că Ungaria, țară membră UE, în schimbul gazului mai ieftin, s-a transformat în agentul de influență al Rusiei în UE și blochează foarte multe decizii în interiorul acesteia. Din această cauză, Ungaria riscă să piardă 7.5 miliarde de euro din fonduri europene. Iar Serbia primește gaz mai ieftin în schimbul pierderii independenței, de ex. vinderii întregului sistem de transport la gaz către ruși”, își încheie mesajul deputatul care precizează că, pe pagina PAS Raport, pot fi găsite mai multe răspunsuri la mai multe întrebări frecvente/falsuri.

#Marian #gaz #șantaj #Putin

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button