Internaţional

Membrii partidului adversarului lui Orbán s-au alăturat celui mai mare grup din Parlamentul European

Cel mai mare grup politic din Parlamentul European, Partidul Popular European, a susținut pe 18 iunie includerea a 14 noi deputați europeni în rândurile sale, dintre care majoritatea aparținând forței de opoziție maghiară TISZA.

Acest lucru, după cum scrie European Pravda, este raportat pe site-ul PPE.

Toți cei șapte deputați europeni de la TISZA s-au alăturat fracțiunii Partidului Popular European, inclusiv Peter Magyar, care conduce de facto această forță politică.

În plus, grupul a fost completat de doi reprezentanți ai Mișcării Fermierilor-Cetățeni Olandezi, doi ai partidului STAN ceh și câte unul din Alianța Liberală Daneză, Partidul Familiei Germane și Noul Contract Social Olandez.

PPE a clarificat că este vorba doar de alăturarea deputaților europeni la fracțiune, și nu a partidelor acestora. În același timp, STAN și Partidul Familiei Germane au făcut parte anterior din grupul politic.

După „extindere”, Partidul Popular European are 189 de deputați din toate statele membre UE și este cel mai mare grup politic din Parlamentul European.

Amintim că partidul maghiar TISZA a avut succes la alegerile pentru Parlamentul European din iunie, primind șapte mandate, în timp ce partidul de guvernământ Fidesz a primit 11 mandate.

#TISZA #Parlamentul_European #partide #Orban

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button