Război în Ucraina

Mesajul lui Wali, lunetistul canadian care ar fi fost eliminat de ruși

Canadianul Oliver Lavigne-Ortiz, cunoscut sub porecla „Wali”, este considerat a fi „cel mai bun lunetist din lume”, iar în ultima lună s-a alăturat Ucrainei împotriva forțelor ruse.

Bărbatul a vorbit ieri cu presa canadiană despre activitatea lui pe front și despre zvonurile pornite din Rusia, potrivit cărora ar fi fost doborât, transmite Știri.md cu referire la Libertatea.

Wali a dat asigurări că este totul în regulă, că este bine hrănit și odihnit și spune că nu a mai postat și nu a mai putut fi contactat pentru că a fost în prima linie și, din motive de securitate, nu a avut telefonul mobil la el.

El a povestit că a petrecut ultima săptămână „în regiunea Kiev” și că acum se odihnește, deoarece este bolnav. „Voi reveni în luptă în următoarele zile”, a spus el, întrerupt de scurte reprize de tuse.

Deși nu știe de unde au apărut zvonurile, el a spus că a fost o surpriză pentru el când a ieșit din prima linie în urmă cu câteva zile. 

„Am fost ultima persoană care a aflat vestea că am fost mort”, a spus el.

„Cred că este doar trolling. Dar cred că este ciudat, pentru că după un timp inamicul își va pierde credibilitatea cu această propagandă. Nu înțeleg de ce spun astfel de minciuni. Este destul de evident pentru că, după câteva zile, ies și spun tuturor că sunt în viață”.

„Acest război este ca și cum ai juca șah fără să știi care sunt ceilalți pioni. Știi puțin, dar nu suficient”, a descris lunetistul situația de pe teren.

El a spus că a fost uimit de cât de diferit a fost războiul din Ucraina, în comparație cu alte zone de război în care fusese. „Majoritatea zonelor de luptă nu au electricitate și apă și este haos. Dacă mergi în centru la Kiev, este în regulă. Într-una dintre patrule, mă aflam într-un apartament uimitor, era un espressor”, a spus el.

Rusia a anunțat în urmă cu câteva zile că Wali a murit în regiunea Mariupol, doborât de forțele speciale ruse după doar 20 de minute de luptă, însă informațiile au fost dezmințite de armata Ucrainei. 

Ulterior, el a oferit un interviu jurnaliștilor canadieni. Wali a sosit în Ucraina la începutul războiului pentru a se alătura forțelor armate ucrainene. 

Vorbind din regiunea Kiev pentru Global News, marți, el a spus că este „bine hrănit și odihnit”. Zvonurile că Wali ar fi murit au început să circule pe rețelele de socializare săptămâna trecută, fără o sursă evidentă. Mai multe instituții de presă au început să se întrebe dacă Wali mai trăiește.

#război #dezinformare #lunetist #Wali

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button