Război în Ucraina

Alexei Danilov, detalii despre planul Moscovei: Kremlinul ar implica luptători ceceni pentru a destabiliza situația din RM

Autoritățile din Republica Moldova își întăresc structurile de forță pentru a contracara planurile Rusiei de a efectua o lovitură de stat în această țară. Declarațiile au fost făcute de secretarul Consiliului de Securitate Națională și Apărare al Ucrainei, Alexei Danilov, citat de agenția ucraineană Unian.

Danilov a reiterat că serviciile secrete ucrainene au avertizat autoritățile din R.Moldova că Federația Rusă dorește să efectueze o lovitură de stat în viitorul apropiat. „Rusia dorește o nouă escaladare a situației acolo. Astfel încât să existe un nou val de tensiune în regiune, care ar atrage întreaga atenție”, a spus el.

Danilov a sugerat că Moscova ar implica luptătorii ceceni în tentativa de lovitură de stat din Moldova, care au fost trimiși în Ucraina în februarie anul trecut cu sarcina de a elimina conducerea țării.

Potrivit acestuia, acum acești ceceni sunt în Turcia și lucrează acolo în calitate de „salvatori”.

„Monitorizăm cu atenție mișcările acestor „salvatori”, ca ei să nu ajungă la Chișinău. Le știm numele și prenumele”, a adăugat Danilov.

Amintim că la 9 februarie, la Bruxelles, președintele ucrainean, Vladimir Zelenski, a menționat în discursul său rostit în cadrul Consiliului Europei, că a informat-o pe președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, despre existența unui plan rusesc obținut de serviciile de securitate ucrainene, de escaladare a situației politice din Republica Moldova.

„Am informat-o pe doamna Maia Sandu despre existența unui plan rusesc de destabilizare a situației politice din RM, obținut de serviciile noastre de securitate. Un document rusesc care arată cine, când și cum vrea să distrugă Moldova, cine vrea să deturneze democrația și să instituie propriul control în această țară” a declarat Vladimir Zelenski.

Serviciul de Informații și Securitate și Președinția au confirmat că au primit astfel de informații dar nu au oferit detalii.

SIS a menționat că desfășoară măsuri operative pentru elucidarea tentativelor de destabilizare a situației și cooperează strâns cu serviciile de informații partenere. SIS confirmă că, atât din informațiile prezentate de partenerii ucraineni, cât și în urma activității operative a Serviciului, au fost identificate activități subversive cu scopul subminării statului Republica Moldova, de destabilizare și de încălcare a ordinii publice.

#Alexei_Danilov #planul_Moscovei #luptători_ceceni

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button