Internaţional

Meta (proprietarul Facebook și Instagram) a anunțat blocarea RT și Rossiya Segodnya

Meta, care deține Facebook, Instagram și WhatsApp, a decis să blocheze conturile agențiilor guvernamentale ruse – RT și holdingul Rossiya Segodnya – pe platformele sale, transmite Reuters, citând o declarație a companiei.

„După o analiză atentă, am decis să ne extindem măsurile împotriva presei de stat ruse. „Rossiya Segodnya”, RT și altor organizații asociate le este interzis să folosească platformele noastre din întreaga lume pentru a încerca să interfereze în străinătate”, se spune în mesaj.

După cum clarifică The Guardian, blocarea ar trebui să fie complet operațională în câteva zile.

Decizia lui Meta a fost anunțată la scurt timp după ce Statele Unite au acuzat Rusia la începutul lunii septembrie că se amestecă în alegerile prezidențiale programate pentru 5 noiembrie 2024. Trezoreria SUA a impus sancțiuni asupra a două organizații de propagandă rusă și a zece persoane. Restricțiile au inclus, în special, RT, redactorul șef al publicației, Margarita Simonyan, și cinci angajați ai canalului TV. Potrivit autorităților americane, postul de televiziune RT a distribuit conținut pro-rus pentru a-i influența pe americani. Washington susține că, din octombrie 2023 până în august 2024, doi angajați RT au trimis unei companii situate în Tennessee 9,7 milioane de dolari pentru a crea conținut pentru publicare pe YouTube, TikTok, Instagram și rețeaua de socializare X. Din noiembrie 2023, compania americană a distribuit aproximativ două mii de videoclipuri numai pe YouTube, care în total au fost vizionate de peste 16 milioane de ori.

De la începutul invaziei ruse pe scară largă, Meta a restricționat accesul la mass-media de stat ruse, inclusiv prin interzicerea publicității acestora pe platformele sale.

#Meta #interzicere #RT #Rossiya_Segodnya

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button