Internaţional

Mii de locuitori din Turcia au fost evacuați din cauza incendiilor

Incendiile de vegetație au forțat evacuarea a aproape 4.000 de locuitori din vestul Turciei, potrivit autorității naționale pentru dezastre, AFAD, informează DPA. Flăcările continuă să ardă în cel puțin patru orașe și provincii. În ultima săptămână, 131 de incendii au izbucnit pe terenuri agricole și în păduri din orașe precum Izmir, Aydin, Bolu, Mugla și Manisa.

În Izmir, al treilea oraș ca mărime din țară, un incendiu de vegetație a afectat un complex de apartamente și o zonă industrială vineri seara, 16 august, producând panică, a raportat televiziunea de stat TRT. Noaptea trecută, 17 locuințe au fost distruse, iar familiile din 105 case și angajații a 44 de întreprinderi au fost evacuate în cartierul Yamanlar, a comunicat pe 17 august,  dimineață ministrul Agriculturii și Silviculturii, Ibrahim Yumakli.

Yumakli a precizat că echipele de intervenție, susținute de 13 avioane și elicoptere, depun eforturi pentru a opri incendiul care a devastat până acum 1.600 de hectare în Izmir. Din cauza condițiilor meteorologice neprevăzute, autoritățile vor rămâne în stare de alertă până la jumătatea lunii septembrie.

Din cele 72 de focare, 69 au fost potolite și doar 6 rămân active, a declarat ministrul Yumaklı.

Deocamdată nu se cunoaște cauza acestor incendii, însă, ministrul agriculturii și silviculturii din Turcia a declarat că șase persoane au fost arestate fiind suspectate că ar fi incendiat intenționat, dintre care două în Izmir și patru în orașul Bolu din nord-vestul Turciei.

#Turcia #incendii #evacuare

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button