Politică

Mii de oameni poartă un drapel al Republicii Moldova cu o lungime de 200 de metri, scandând: „Demisia”!

Un drapel al Republicii Moldova cu o lungime de 200 de metri este purtat de către mii protestatarii pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul capitalei. Oamenii sunt veniți din diferite colțuri ale țării pentru a cere demisia guvernării și alegeri anticipate. Partidul ȘOR susține că este vorba de un număr de 60 de mii, transmite sursa.

„Aproximativ 60 de mii de oameni din diferite colțuri ale țării protestează astăzi împotriva regimului Maiei Sandu. Ei poartă crizanteme albe în mâini, drapelul Republicii Moldova, precum și o panglică uriașă, de 200 de metri, în culorile naționale și cu stema de stat”, scrie în comunicatul de presă al formațiunii.

La fel, potrivit organizatorilor, aproape 30 de mii de oameni nu au putut să ajungă la protest, „din cauza impedimentelor poliției, care a interzis deplasarea spre capitală a autobuzelor și microbuzelor”.

Unul dintre liderii marșului, președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a declarat că, la mitingul de astăzi, oamenii vor scanda și lozinci adresate Curții Constituționale, pentru a le aminti judecătorilor că sunt numiți pentru a respecta Constituția, și nu interesele politice ale guvernării.

Duminică, 13 noiembrie curent, este a noua acțiune a Partidului ȘOR împotriva puterii deținute de PAS.

#Moldova #drapel #protest #Sor

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button