Politică

Solicitarea Biroului Național Central Interpol a fost acceptată! Gheorghe Cavcaliuc este anunțat în căutare generală pentru arest și extrădare

Fostul șef – adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, a fost dat în căutare de Interpol pentru arest și extrădare, după ce autoritățile din Chișinău au înaintat o solicitare în acest sens către Organizația Internațională a Poliției Criminale Interpol din Lyon, Franța, în luna august a acestui an. 

Informația a fost confirmată pentru TV8 de Viorel Țențiu, șeful Biroului Național Central al Interpol din Republica Moldova, care a mai menționat că cererea a fost acceptată din data de 16 decembrie 2021.

Amintim că Gheorghe Cavcaliuc a părăsit R. Moldova în iunie, în timpul campaniei electorale. Acesta are statut de bănuit în dosarul „verde de briliant”, când mai mulți membri ai partidului PACE l-ar fi stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sângerei, ultimul având nevoie de spitalizare din cauza leziunilor cu care s-a ales. Alți patru membri, printre care președintele organizației teritoriale a partidului PACE, sunt cercetați în acest dosar.

Sursa

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button