Societate

Mii de persoane care s-au îmbolnăvit de COVID-19 la serviciu, în 2021, vor primi indemnizații

Guvernul a decis astăzi acordarea indemnizației de 16 000 de lei unui număr de 5 563 de angajați care s-au infectat cu COVID-19 la locul de muncă. Sursă.

Proiectul privind alocarea din fondul de intervenție al Guvernului a 16 mi de lei pentru acordarea indemnizațiilor unice angajaților infectați cu noul tip de coronavirus în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu a fost aprobat de Cabinetul de miniștri.

De indemnizația unică, în valoare de 16 mii lei, vor beneficia 5563 de persoane, dintre care 4882 sunt personal medical ai instituțiilor medicale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării, Administrației Naționale a Penitenciarelor, instituțiilor medico-sanitare din subordinea Ministerului Sănătății și autorităților publice locale, iar 681 sunt angajați din instituții bugetare.

Ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi, a declarat că este vorba de angajați care s-au îmbolnăvit de la începutul anului, pentru că până în prezent nu au fost banii necesari pentru achitarea indemnizației.

Ministerul Finanțelor va aloca 89 milioane lei din Fondul de intervenție al Guvernului.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button