Societate

Militarii se pregătesc de trageri de luptă la poligonul de la Bulboaca

Armata Națională pregătește desfășurarea exercițiilor cu trageri de luptă la poligonul de la Bulboaca pe parcursul lunii mai și iunie.

Despre aceasta se menționează într-o înștiințare expediată de Ministerul Apărării către Primăria satului Cimișeni, raionul Anenii Noi, transmite sursa.

Potrivit scrisorii publicate de primărița localității, Valentina Pisarenco, exercițiile vor avea loc pe 11, 12, 13, 16, 17, 18, 19, 20, 23, 24, 25, 25 și 27 mai.

Totodată, astfel de exerciții vor avea loc și în zilele de 1 și 2 iunie.

“Rugăm respectuos să întreprindeți măsurile necesare în vederea evitării lucrărilor la terenurile agricole și interzicerea categorică a accesului și deplasărilor pe teritoriul poligonului, pentru sporirea securității și evitarea pericolului pentru sănătatea și viața oamenilor pe timpul tragerilor din armament”, se mai arată în scrisoare.

Baza militară de instruire a Armatei Naționale „Bulboaca” este amplasată în preajma localităților Cimișeni și Speia din raionul Anenii Noi, Republica Moldova. Poligonul respectiv este cel mai mare din R. Moldova, având o suprafață de 21 km².

Pe teritoriul bazei se găsesc mai multe sectoare specializate, unde militarii își desfășoară atât exercițiile zilnice, cât și pregătirile pentru aplicații multinaționale.

#Bulboaca #Moldova #poligon #exerciții

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button